ניהול טבלת מעקב לתינוק

ניהול טבלת מעקב לתינוק

הטיפול בשבועות הראשונים לחיי התינוק הוא פעולה מתמשכת ואינטנסיבית. 
קל לשכוח מתי התינוק אכל בפעם האחרונה, האם עשה קקי ומאיזה צד הנקת?...

למה בעצם חשוב לנסות ולזכור את כל הדברים האלה?
כי התינוק שלך מדבר איתך כל הזמן. אבל מה? השפה שלו היא לא מילים (עדיין) אלא שפת גוף, בכי ואנרגיה. 
אחת הדרכים שיכולות לעזור לך לענות על השאלה הנצחית "מה התינוק שלי רוצה??" היא להיעזר בטבלת מעקב, שבה השעה היחידה שאת כותבת היא שעת תחילת האוכל של התינוק. שעה זו תיתן לך אינדיקציה להבנת בכיו או תנועותיו של התינוק שלך.

בואי אתאר לך סיטואציה שכיחה ודרכה אסביר את חשיבות מילוי הטבלה שלהלן:
התינוק שלך ינק בשעה 17:00. ההנקה היתה יעילה והוא נרדם מאושר ומסופק בסופה... את מניחה אותו באנחת רווחה בעריסתו ורצה לשירותים ולאכול משהו.... פתאום, ללא שום התראה מוקדמת, התינוק פורץ בבכי, רבע שעה בלבד אחרי שנרדם.... 
מאחר ואת יודעת שהוא ינק טוב, קרוב לוודאי שהוא לא התעורר מרעב. לכן הניחוש המושכל יהיה שהתינוק בוכה, כי גרפעס תקוע מכאיב לו ומפריע לו לישון. את מרימה את תינוקך בזריזות, מחבקת אותו, עוזרת לו להשתחרר מהכאב והוא חוזר לישון...

זמן מה חולף (זה נראה לך כדקות ספורות כי בדיוק עצמת את עינייך....) והתינוק שוב משמיע קולות מתוך העריסה.
מבט חטוף בשעון מראה שהשעה כבר 18:30. היות ורשמת בטבלה שההנקה הקודמת החלה בשעה 17:00, את מבינה שככל הנראה התינוק שלך (שוב) רעב... את מרימה אותו באהבה ממיטתו, מסדרת לך בנוחיות את פינת ההנקה שהכנת מבעוד מועד ומתיישבת להניק ולהעניק.

זכרי: הטיפול בתינוק, כאמור, הוא מאוד אינטנסיבי בשבועות הראשונים. לפיכך חשוב מאוד לקבל עזרה. ניהול טבלת מעקב אחר התינוק תעזור לך להבין טוב יותר את צרכיו הפיזיים והרגשיים ותאפשר לך להתייחס בסלחנות לעובדה ש"המוח שלך בשביתה"


הוראות מילוי הטבלה:
  1. השעה היחידה שאת כותבת היא שעת התחלת האוכל. 
  2. אם התינוק ינק - כתבי מאיזה צד התינוק ינק. 
  3. אם הוא אכל מבקבוק - כתבי כמה אכל (במ"ל) 
  4. סמני + אם עשה פיפי או קקי. (בדרך כלל אם יש קקי יש גם פיפי). 
    *לא משנה אם החלפת חיתול רק שעה אחרי הארוחה. עדיין כתבי את זה באותה שורה של הארוחה.

הנה טבלה לדוגמא:
תאריך שעה הנקה (מאיזה צד) בקבוק (כמה מ"ל) קקי פיפי
1.1.20 17:00 ימין + +
1.1.20 18:30 שמאל השלמה 20 מ"ל +
Share by: